Varför ekologisk hudvård?

Våra ekologiska oljor innehåller naturliga ingredienser från växtriket, odlade utan kemiska bekämpningsmedel. Produkterna är fria från syntetiska konserverings- och emulgeringsmedel. Dofterna utvinns från frön, blommor, blad och rötter. Samtliga produkter är förnyelsebara och påverkar inte din kropp eller vår miljö negativt.

Genom att använda ekologiska oljor låter man huden andas, man understödjer hudens egen fettproduktion och får en hud i balans.

Konventionella hudvårdsprodukter är uppbyggda av mineraloljor (paraffin, vaselin, mm) som är en restprodukt från bensinindustrin. Dom täpper till huden, är beroendeframkallande och baseras på råolja som inte är bra för varken din kropp eller miljön.

Dom ekologiska hudvårdsprodukterna går djupare in i huden än produkter baserad på mineralolja som istället lägger sig som ett täcke ovanpå och täpper till huden. Mineraloljor har den vilseledande egenskapen att huden känns mjuk efter insmörjning men effekten försvinner och man måste smörja om och om igen. Hudvård med mineraloljor är beroendeframkallande och rubbar hudens egen förmåga att bilda sitt eget fett.

Våra hudvårdsoljor är svensktillverkade produkter med 100% ekologiskt innehåll. De innehåller vegetabiliska och eteriska oljor. Oljorna är näringsrika och får din hud i balans på ett naturligt sätt. Alla oljor är ekologiskt certifierade vilket innebär att det är högsta kvalité i råvarorna, helt fritt från konserveringsmedel och andra kemiska tillsatser. Inga ingredienser eller slutgiltiga produkter är djurtestade.

För mig som ekologisk hudvårdsterapeut är det viktigt att använda mig av skonsamma produkter och behandlingsmetoder för att få din hud och vår miljö att må bra.

Ellinor Brolin

  • Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut

  • Lymfmassör

  • Diplomerad Andningsintruktör